Wednesday 3 October 2007

Kylävahtien joukkomurha Beytüssepabissa

Kimmo Söderström lähetti vanhaan blogiini viestin Hesarin uutisesta Sirnakin lähellä tapahtuneesta joukkomurhasta. Toivottavasti Hesari seuraa tilanteen selvittelyä myös jatkossa, koska siitä on paljastunut mielenkiintoisia piirteitä.

Hevallo on paneutunut kylävahtien joukkomurhaan Beytüssepabissa. Hän on kirjoittanut jo neljä postausta aiheesta, joihin on myös käännetty englanniksi turkin kielisiä juttuja. Englantia osaavien kannattaa lukea Hevallon postaukset, joissa on paljon linkkejä. Ne löytyvät aikajärjestyksessä (vanhin ensin) tästä ja tästä ja tästä ja tästä.

En ala refoimaan näitä postauksia, mutta perusasia ihan lyhyesti: PKK on ilmoittanut, että se ei ole tämän iskun tekijä. Se pitää iskua JITEMin (santarmien tiedustelupalvelu) työnä, joka on lavastettu näyttämään PKK:n iskulta. Eli sama kuvio kuin Semdinlissä. Kansanedustaja Akin Birdal on vaatinut parlamentin ihmisoikeusryhmän puheenjohtajaa Zafer Üsküliä matkustamaan Beytüssepabiin selvittämään asiaa. Hän on pyytänyt myös Euroopan Unionia paneutumaan asiaan.

Valtioministeri (State Minister) Mehmet Şimşek, sisäministeri Beşri Atalay ja maatalousministeri Mehdi Eker ovat ilmoittaneet matkustavansa Beytüssepabiin. Sinne ovat lähdössä myös CHP:n kansanedustajat Kemal Kılıçdaroğlu (CHP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja) Yılmaz Ateş, Şevket Köse, Mevlüt Coşkuner ja Hulusi Güvel.

Akin Birdal on ihmisoikeusjärjestö IHD:n entinen puheenjohtaja, joka on valittu parlamenttiin Diyarbakirin vaalipiiristä. Hän on etnisesti turkkilainen.

Minulla ei ole aikaa kirjoittaa tästä aiheesta ainakaan paljoa, kiinnostuneiden kannattaa seurata Hevallon blogia.

No comments: