Friday 26 October 2007

Hesarissa tanaan vieraskynani

Turkin kriisi karjistyy vaaralliseen suuntaan, mutta en ole ehtinyt kirjoittaa siita postauksia tahan. Olen nyt viikonlopun Manchesterissa. Onpa tilanne Turkissa huomenna mika tahansa aion lahtea nummille kavelemaan, enka viettaa lauantaita internetin ja television aaressa.

Tilanteen kehittymista voi seurata kurdilaisen uutistoimisto Peyamnerin nettisivulta, johon on linkki edellisessa postauksessani, heti taman alapuolella.

Hesarissa on tanaan (perjantai 26.10.2007) kirjoittamani vieraskyna tilanteen karjistymisesta Turkin ja Irakin rajalla. Viime perjantaina (19.10.2007) Hesarin valokuvaaja otti minusta kuvan arkistoon silta varalta, etta kirjoitan vieraskynan. Silloin en olisi uskonut, etta kuvalle on kayttoa parin paivan kuluttua.

Serhildan-kirjani tuli eilen painosta. Itse en ole kirjaa viela nahnyt mutta kuvien painaminen on kuulemma onnistunut hyvin. Osassa kuvista on huomattavasti alhaisempi pikselimaara kuin kirjapainot suosittavat ko. kokoisten kuvien painamiseen, mutta paatimme graafikon kanssa ottaa riskin ja kokeilla miten kuvat onnistuvat. Se kannatti.

No comments: