Sunday 11 November 2007

Vapautetut sotavangit vankilaan Turkissa - 2

Turkin armeija pystyy jälleen yllättämään. PKK vapautti turkkilaiset sotilaat, jotka se otti sotavangeiksi 21.10.07 Daglicassa, mutta Turkissa he ovat joutuneet sotilasvankilaan syytettynä tottelemattomuudesta ja kansallisen velvollisuuden laiminlyönnistä.

Heidän asianajajansa Ramazan Korkmaz, jonka ei ole annettu tutustua tapauksen asiakirjoihin, kertoo miesten antautuneen tilanteessa, jossa heidän ammuksensa olivat loppuneet.

Minun mielessäni heräsi useita kysymyksiä:

Mitä ajattelevat nyt Turkin armeijassa palvelevat sotilaat, joita ollaan pakottamassa lähtemään Pohjois-Irakiin? Turkin armeijahan ei ole koskaan pärjännyt siellä sotilaallisesti, joten on odotettavissa uusia sotavankeja.

Mitä ajattelevat asevelvollisten isät ja äidit, kun Turkin armeija kohtelee tällä tavalla omia sotilaitaan? Armeijan viesti on selvä: parempi kuolla kuin joutua sotavangiksi. Näiden sotavankien äidit ja isät ovat tosin olleet antamissaan haastatteluissa eri mieltä.

Mitä tekevät seuraavat turkkilaissotilaat, jotka joutuvat PKK:n vangeiksi? Uskaltavatko he palata Turkkiin kun heidät vapautetaan?

Entä näiden kahdeksan sotilaan esimies, millaisen rangaistuksen hän saa siitä, että ei antanut alaisilleen riittävästi ammuksia?

1 comment:

Anonymous said...

Hei Kristiina,

kiinnitin huomioni samaan asiaan ja ihan samat asiat tulivat mieleeni. Mietin myös vankien etnistä alkuperää.

Ehditkö tätä tapausta seurata aiemmin tarkemmin, sillä eikös se ollut ensi alkuun niin, että Turkin armeija kiisti tiedon sotavangeista? Kuinka asia uutisoitiin, kun sotavangit vapautettiin? Myönsikö armeija sotavangit ennen heidän vapauttamistaan ja oliko tästä Turkissa minkäänlaista keskustelua?