Saturday 3 November 2007

Peak Districtin luonnonsuojelualue


Tässä pari kuvaa Peak Districtin luonnonsuojelualueelta kuten lupasin. Se sijaitsee Manchesterin itäpuolella, vajaan tunnin auto- tai junamatkan päässä. Samanlaista tuulista ja puutonta kauneutta kuin Kurdistanissa, siksiköhän viihdyin siellä....

Turkin ja Irakin rajalla on jännittynyt tunnelma, katsotaan mitä maanantaina (5.11.2007) tapahtuu kun pääministeri Erdogan tapaa George W. Bushin Washingtonissa.

Toivottavasti järki voittaa, sillä vieläkään ei ole liian myöhäistä aloittaa rauhanneuvotteluja poliittisen ratkaisun löytämiseksi Turkin kurdikysymykseen. Kun puhuin tilanteesta Lontoossa asuvien kurdien kanssa, kaikki olivat varmoja, ettei Turkin armeija pärjää Kandilissa. He sanoivat, ettei kukaan hyökkääjä Aleksanteri Suuresta lähtien ole voittanut kurdeja heidän omassa vuoristossa, hänenkin armeijansa joutui Kurdistanissa vaikeuksiin.

Eniten säälin Turkin armeijan sotilaita, joita armeija on lähettämässä kuolemaan Kurdistanin vuorille talviolosuhteisiin. Rajan lähellä hyökkäysvalmiudessa olevista sotilaista suuri osa on asevelvollisia, jotka ovat etnisesti kurdeja. He eivät ole itse valinneet osaansa kuten Irakissa taistelevat amerikkalaiset palkkasotilaat. Kuulin, että myös kahdeksan Turkin armeijan sotilasta , jotka PKK otti vangiksi 21.10.2007, ovat asevelvollisia ja etnisesti kurdeja. PKK on ilmoittanut, että he ovat tällä hetkellä Turkissa eikä Irakissa.

Nyt en ehdi kirjoittaa tähän blogiin tilanteesta Irakin rajalla, mutta kiinnostuneille tiedoksi, että englanninkielisessä Sahmaran-blogissani on runsaasti linkkejä, joista saa tietoa englanniksi.

No comments: