Sunday 23 December 2007

Sateen jälkeen

Eilen täällä Manchesterissa satoi, mutta iltapäivällä sade loppui ja lähdin kävelylle vähän ennen auringon laskua.


Olen seurannut BBC:n televisiouutisista Englannin tapahtumia. Joulushoppailu näyttää saavan eniten uutisaikaa. Kaupathan ovat kiinni joulupäivänä 25.12. mutta alennusmyynnit alkavat silloin internetissä. Joku tutkimuslaitos arvelee, että kolme ja puoli miljoonaa brittiä käyttää joulupäivän tekemällä internetostoksia. Tapaninpäivänä kaupat ovat taas auki ja alennusmyynnit alkavat.

Eilisen tärkein uutinen oli se, että Tony Blair on kääntynyt katoliseksi. Sitä on kommentoitu vilkkaasti tiedotusvälineissä, katoliset konservatiivipoliitikot kaivelevat esiin Blairin tekemiä päätöksiä, jotka ovat selkeästi Vatikaanin kannan vastaisia (kuten abortti, homoavioliitot ja adoptio-oikeuden myöntäminen homoille).

Prinssi Edward ja Sophie ovat saaneet vauvan, joka on kuningattaren kahdeksas lapsenlapsi. Kuningatar Elisabethin joulupuhe on täällä samanlainen traditio kuin presidentin uudenvuoden puhe Suomessa. Tänä vuonna kuningattaren puhe laitetaan myös YouTubeen, joten tekin voitte seurata sitä Suomessa. Koskahan Tarja Halosen puhe on YouTubessa?

No comments: