Thursday 20 December 2007

Lontoon jouluvalot

Olin pari päivää sitten Lontoossa ja kokeilin miten kamerani yökuvaustoiminto toimii. Kuvista tuli pimeitä ja tylsiä, mielestäni nämä automaattivalotuksella otetut kuvat ovat kiinnostavampia.

Vietän joulun Manchesterissa isossa rivitaloasunnossa. Sen asukkaat lähtivät jouluksi Suomeen, laitoimme kodit kierrätykseen.

Nyt olen siis samanlaisessa kaksikerroksisessa englantilaistalossa mitä aina näkyy englantilaisisssa televisiosarjoissa. Kerron jatkossa millaista millaista on asua talossa, joka tuntuu televisio-ohjelman kulissilta. Ilmeisesti televisio-ohjelmat kuvataan kesäisin kun näyttelijöille näyttää olevan päällä saman verran vaatteita kuin mitä suomalaisissa asunnoissa käytetään. Joulukuussa englantilaiset talot ovat todella kylmiä, ei ihme että Madonna teetätti taloonsa ensimmäiseksi kunnon lämmitysjärjestelmän muuttaessaan Lontooseen. Minä sen sijaan opettelen kuumavesipullon käyttöä, ja senkin saa auki vain pihdeillä. Siitä huolimatta olen vilustunut.

Kerron jatkossa myös täkäläisestä joulun vietosta. Se vaikuttaa vielä kaupallisemmalta kuin Suomessa. Televisiomainosten mukaan ostoskeskukset (ainakin jotkut niistä) ovat perjantaina 21.12. auki klo 23 asti ja alennusmyynnit alkavat tapaninpäivänä aamuyhdeksältä.

No comments: