Friday 15 August 2008

Postaus pitkän tauon jälkeen

Edellisen postauksen kirjoittamisesta on luvattoman kauan, sorry! Mutta olen ollut muuten ahkera, olen viimeistellyt ensi talvena ilmestyvää kirjaani "Taitelijatreffit sota-alueella", jossa kyllä vielä riittää hommia, mutta voiton puolella jo ollaan.

Sen sijaan Tukholman matkaoppaan ilmestyminen siirtyy ensi vuoteen, vaihdan vuosiluvun tuohon vieressä olevaan esittelytekstiin heti kun minulla on aikaa paneutua siihen, miten sitä editoidaan. On päässyt unohtumaan. Tukholma-kirja tuli taas mieleen, olen nyt nimittäin Tukholmassa, ja tämä on tosiaan viihtyisä ja kiinnostava kaupunki.

Vaikka en ole kirjoittanut postauksia, niin muutamia lehtijuttujani on ilmestynyt, laitan tähän niihin linkkejä. Ne löytyvät myös Kurdistan.fi -sivulta. Sitä kannattaa seurata, sillä siihen laitetaan jatkuvasti eri paikoissa ilmestyneitä Kurdistan -juttuja. Joita on odotettavissa jatkossa enemmänkin, esimerkiksi Kirkukin tilanne on todella räjähdysaltis.

Yksi jutuistani kertookin Kirkukista, se ilmestyi Kansan Uutisissa 8.8.2008 ja löytyy netistä tästä:

http://www.kurdistan.fi/index.php/component/content/article/55-kurdit/110-kiista-kirkukista-on-irakin-ongelmien-ydin

Tämän jälkeen on tapahtunut yhtä ja toista. On vaara, että Irakin armeijan joukot ja peshmergat joutuvat keskinäiseen konfliktiin, vaikka kaikki osapuolet varmasti toivovat, ettei näin kävisi. Toivottavasti ongelmat pystytään ratkaisemaan neuvottelemalla. Ilmapiiri on ollut kireä monella KRG:n alueen ulkopuolella sijaitsevalla kurdialueella (erityisesti Kirkuk ja Khanaqeen).

Kurdistanin aluehallituksen kulttuuriministeristä Falakaddeen Kakayesta kertova juttu löytyy tästä:

http://www.kurdistan.fi/index.php/component/content/article/55-kurdit/111-kulttuutiministeri-falakaddeen-kakaye-filosofi-vai-poliitikko

Netissä on myös Nasir Kayan ja minun tekemä juttu kurdien kansallistunteen kehityksestä. Se ilmestyi Kumppani-lehden elokuun numerossa. Koko juttu on netissä, mutta kurdeista kiinnostuneiden kannattaa hankkia lehden paperiversio, koska netissä on vain yksi kuva, mutta paperiversiossa kymmenen uutistoimisto DIHAn upeaa valokuvaa. Yksi niistä on lehden kansikuva, jossa on kaksi kurdilasta.

Netistä juttu löytyy tästä:

http://www.kepa.fi/kumppani/arkisto/2008_8/6550

No comments: