Thursday 10 January 2008

Kynttilöita Hrant Dinkin muistoksi 19.1.2008 klo 15.00



Armenialaisen Agos-lehden päätoimittaja Hrant Dink murhattiin Istanbulissa 19. tammikuuta 2007. Murhan ensimmäisenä vuosipäivänä Suomen PEN, Amnestyn Suomen osasto, Suomen Rauhanpuolustajat, Rauhanliitto, Sadankomitea, Kiila ja PAND kunnioittavat Hrant Dinkin muistoa viemällä kynttilöitä Turkin lähetystön edustalle.

Hrant Dinkin murhan selvittäminen on edennyt huonosti. Vaikka nuori Ogün Samast onkin saanut syytteen murhasta, poliisi ei ole selvittänyt ketkä kaikki olivat mukana murhan suunnittelussa. Tapaus on selvitettävä ja syylliset on vietävä oikeuteen!

Hrant Dinkin murha on järkyttävin esimerkki Turkin surkeasta sananvapaustilanteesta, joka huononi viime vuoden aikana entisestään. Sananvapautta rajoittavan artiklan 301 ja antiterrorismilain 3713 kumoaminen on välttämätöntä Turkin demokratisoitumiseksi ja sananvapauden parantamiseksi. Artikla 301 kriminalisoi turkkilaisuuden häpäisemisen, käytännössä sellaiseksi on tulkittu lähes mikä tähän valtioon kohdistuva kritiikki. Myös EU on vaatinut sen kumoamista.


Tule sinäkin tuomaan kynttilä Hrant Dinkin muistoksi Turkin lähetystön edustalle lauantaina 19. tammikuuta 2008 klo 15! Lähetystön osoite on Puistokatu 1, Helsinki.

No comments: